Aurelio Montes και τα κρασιά του Νέου Κόσμου

Στο τελευταίο τεύχος του Οινοχόου (Σάββατο 17/10/09) δημοσιεύεται συνέντευξη του Aurelio Montes στον Διευθυντή του House of Wine Club και Δημοσιογράφο Οίνου Θόδωρο Λέλεκα.

"Ξεκίνησε από το μηδέν, χωρίς να έχει την παραμικρή οικογενειακή παράδοση στο κρασί, και μάλιστα μιά εποχή που τα κρασιά της Χιλής ήταν συνώνυμα με την μετριότητα. Σήμερα, με μεγάλα οινοποιεία στην Χιλή, την Αργεντινή και την Καλιφόρνια, είναι ένας από τους ισχυρότερους "παίκτες" στο διεθνές οινικό στερέωμα. Οι ετικέτες που φέρουν το όνομά του κυκλοφορούν σε 85 χώρες, αντιπροσωπεύοντας ορισμένα από τα μεγαλύτερα και πιό ποιοτικά κρασιά του Νέου Κόσμου...." γράφει ο Θ. Λέλεκας.

Ο Aurelio Montes είναι αυτός που ουσιαστικά άλλαξε την εντύπωση ολόκληρου του κόσμου γιά τα κρασιά της Χιλής αλλά και των άλλων χωρών της Νότιας Αμερικής: Από τα φθηνά, μέτρια κρασιά των Super Markets, σε ποιοτικά κρασιά με άριστη σχέση ποιότητας-τιμής.

Στην Ελλάδα, πολλοί έχουν μείνει με την αρχική εντύπωση, αδικώντας τα καλά Νοτιοαμερικάνικα κρασιά.

Αυτά ακριβώς τα κρασιά είναι που, με την ευκαιρία της συνέντευξης του Montes στον Θ. Λέλεκα και στον Οινοχόο, σας προτείνουμε σήμερα να δοκιμάσετε. Διαλέξαμε από την μεγάλη συλλογή μας των κρασιών του Montes κάποια αντιπροσωπευτικά κόκκινα από την Χιλή και την Αργεντινή, και ένα εξαιρετικό ροζέ, που θα ικανοποιήσουν και τον πιό απαιτητικό φίλο του κρασιού:
- Ενα Pinot Noir με άφθαστη ισορροπία μεταξύ κομψότητας και πληθωρικότητας.
- Ενα εκπληκτικό Carmenere, που δικαιώνει την αντιπροσωπευτική ποικιλία της Χιλής, σαν κορυφαία ερυθρή ποικιλία του Νέου Κόσμου
- To φανταστικό Kaiken, από προνομιούχο αμπελοτόπι στους πρόποδες των Άνδεων, σε υψόμετρο 1400 μέτρων!
- Και τέλος, ένα απολαυστικό Χιλιανό ροζέ από Syrah που κερδίζει από την πρώτη γουλιά.

Δείτε τα κρασιά του Montes που σας προτείνουμε στο House of Wine, στην ειδική σελίδα Montes Selection. Πιστεύουμε ότι θα τα απολαύσετε, και ελπίζουμε να συμφωνήσετε με τις επιλογές μας.

Αλλά,και αν δεν συμφωνήσετε -γιατί το κρασίπου προτιμούμε είναι απόλυητη επιλογή μας- μπορείτε να επιλέξετε από τα πολλά κρασιά του Montes και της Λατινικής Αμερικής που φιλοξενούνται στο House of Wine


Αναρτήθηκε από τον Sommelier


0 σχόλια: