Το "Φιλέτο μόσχου" ταιριάζει με αισχροκέρδεια

Τελικά... πήγαμε διακοπές.

Με το Laptop στην αγκαλιά, και γιά το τεράστιο χρονικό διάστημα της ...μιάς εβδομάδας, περάσαμε αξέχαστες μέρες στην ...αυλή του ξενοδοχείου, με το ασύρματο της Cosmote (Ο λογαριασμός δεν ήλθε ακόμη!), βλέποντας την θάλασσα με το κυάλι και απολαμβάνοντας πεντάλεπτα μπάνια...

Δεν πειράζει... ο σκοπός "αγιάζει" ακόμα και το μαρτύριο του να είσαι σε διακοπές αλλά να μην τις κάνεις...

Δεν γράφω όμως γιά αυτό... γράφω γιατί αγανάκτησα! Γράφω γιατί, γιά άλλη μιά φορά, κατάλαβα γιατί ο Ελληνας κρατιέται μακρυά από το καλό, ποιοτικό κρασί.

Στις "διακοπές" μας, κάποιο βράδυ φάγαμε σε ένα εστιατόριο ξενοδοχείου της περιοχής, που θέλει να θεωρείται "υψηλών μαγειρικών προδιαγραφών"... και αντί να σερβίρει τις ωραιότατες παραδοσιακές τοπικές ποικιλίες, μας προέτρεπε να φάμε "φιλέτο μόσχου"... και να πιούμε ασφαλώς το αντίστοιχο κρασί...

Τώρα... γιατί θα πρέπει ο ταλαίπωρος έλληνας στην εξοχή, σε περιοχή που φημίζεται γιά την ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ τοπική της κουζίνα, να φάει "φιλέτο μόσχου (sic) σε μεγέθη μερίδας και σερβίρισμνα της πάλαι ποτέ nouvelle quisine (που πλέον απέθανε παντού πλην της ...αθάνατης ελληνικής επαρχίας) δυσκολεύομαι να το κατανοήσω...

Εκείνο όμως που μου είναι ΑΔΥΝΑΤΟ να χωνέψω, είναι γιατί το Κτήμα Βιβλία Χώρα του 2006, που θα το αγοράζετε στο House of Wine 14,90 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, κέρδους κλπ. κλπ) θα πρέπει να το πληρώσω στο ξενοδοχείο "τραβεστί" της επαρχίας 56 €!. Περίπου 4 φορές επάνω!!!! Σημειώστε ότι ΟΛΑ τα εστιατόρια προμηθεύονται τα κρασιά τους σε τιμές χονδρικής... ΑΚΡΙΒΩΣ, δηλαδή, στις τιμές που τα προμηθεύεται το House of Wine. Και μετά απορούμε γιατί ο Ελληνας δεν έχει παιδεία σε θέματα οίνου και γευσιγνωσίας οίνου... πολύ απλά, αρνείται να πληρώσει τις ΕΚΤΡΩΜΑΤΙΚΕΣ τιμές που χρεώνουν τα διάφορα εστιατόρια, αρνείται να πίνει κρασιά σε τιμές που του κάθονται στο λαιμό, και περιορίζεται στην ...επίσης αθάνατη ρετσίνα!

Βέβαια, παντού στον κόσμο υπάρχει η διαφορά... όχι σε αυτό το μέγεθος, αλλά υπάρχει... Υπάρχει όμως κυρίως στα εστιατόρια που κρατούν λίστες αξιόλογων κρασιών, κάβες, και πληρώνουν κάποιον Sommelier να επιλέγει, να εξηγεί, να προτείνει. Εδώ, απλά, σου πετούν τον κατάλογο στη μούρη, και σε αφήνουν ...σύξυλο όταν διαβάσεις τις τιμές...

Διαβάστε λοιπόν τις τιμές του House of Wine... κρίνετε και συγκρίνετε... και να ΑΡΝΕΙΣΤΕ να πληρώνετε αυτές τις παράλογες τιμές στα "δήθεν" γκουρμέ εστιατόρια... και κυρίως, να ΤΟΛΜΑΤΕ να τους το πείτε!


Αναρτήθηκε από τον Sommelier

0 σχόλια: